Japp, så e de!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ja ja....

Men jag vet ju inte vad jag ska skriva om ju...

Idag är det valborgs.. Vi har inte bestämt oss ännu vad vi ska göra, antingen blir vi hemma eller så blir det väl hos Anna och Ola som vanligt...det brukar vara väldigt trevligt med massor med barn!
Grilla hamburgare är ett givet inslag på valborg, omän man kanske skulle tycka att det var godare med fläskfilé eller liknande så ska det som vara hammisar...det bara är så!

Igår var jag irriterad! Big time, så irri att jag valde att lägga mig med Rasmus halv sju! :O
Irriterad för att man helt plötsligt inte passar in i mallen för hur folk tycker att man ska vara (man=jag)
Jag är medveten om att jag förändrats mycket på senare tid, rätt och slätt så tänker jag mer på mig själv än på andra och jag som alltid har pleasat alla andra och låtit Monika stå åt sidan...det sticker i ögonen på folk, uppenbart.

För den absolut första gången i mitt 31 åriga liv är jag tillfreds med att vara ensam, hemma ensam, bara jag och jag (ja, och Rasmus då).
Jag har aldrig förr kunnat vara själv, knappt en timme utan att få panik, och jag har aldrig trivts med att vara hemma heller, vilket har resulterat i att jag har ränt runt hos kompisar och familj...det konstiga har varit att en stor del av varför jag gjort så var för att andra ville det...jag har alltid anpassat mig efter vad andra ville ha ut av mig.
Aldrig tagit mig tid att stanna upp och ta reda på vad JAG mår bra av och inte vad andra mår bra av.

Så nu när mitt liv ser ut så här så passar det inte galoscherna för "andra"...
Det verkar som att folk tar för givet att jag mår dåligt som aldrig är borta, aldrig går på stan och gör av med en massa pengar som jag hellre köper mat för, aldrig hälsar på familj och vänner (fast det gör jag ju ibland, bara inte lika ofta längre)...
Folk puschar och puschar, försöker dra mig med på än det ena än det andra och jag säger bara NEJ, jag vill inte...
Dom säger att: Men Monika, du MÅSTE ju ta dig ut, man blir ju galen av att bara sitta hemma...osv..

NEJ!!! JAG BLIR INTE GALEN; JAG MÅR BRA AV ATT VARA HEMMA, JAG MÅR BRA AV ATT HA DET TYST OMKRING MIG, JAG GILLAR ATT UMGÅS MED MIG SJÄLV, JAG TYCKER OM MIG SJÄLV! JAG ÄR LESS PÅ ALLT MENINGSLÖST SURR OCH SKITSNACK!

Jag gör det jag måste och jag väljer att göra sånna saker som jag gillar och sånt jag mår bra av, för första gången kan jag stå stark och säga NEJ utan att känna att jag måste förklara mig eller ursäkta mig.
Monika är under uppbyggnad kan man säga och det innebär också att jag måste välja bort människor i min närhet som suger all energi ur mig...eller inte välja bort helt och hållet men backa lite och stå vid sidan om kanske...

Jag orkar inte längre tänka på er allihopa och oroa mig för alla andras problem, jag måste tänka på mig själv!
Nu är det min tur! som en god vän till mig sa: Monika, nu sparkar jag dig i arslet, nu är det tid för dig att tänka på dig själv!
Tack för det, Sandra W...(hahaha, det rimmade!) Du har äntligen öppnat mina ögon!

Nu måste jag ändå få klargöra att iom detta så betyder det INTE att jag inte tycker om er alla precis lika mycket som förr, och jag har inga planer på att tappa någon av er!
Jag mår INTE dåligt!
Och inget av detta är någon annans fel eller inverkan på något negativt sätt...enbart mitt val!

Som jag sagt tidigare, men jag känner ett behov av att upprepa mig så ingen tror något annat...
 Jag mår bra, jag känner mig trygg och tillfreds och jag tycker om mig själv och har förstått värdet av att trivas med sig själv!

Nu ska jag skjutsa barnen till skola/dagis...
Ha en bra dag och en härlig valborgs!
Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Flyttat hem igen...

Japp, nu har vi äntligen flyttat hem igen och underverken mina har också kommit...lovley!

Hockey på tv ikväll, suck! Men jag har hotat med att gå ner och läsa min bok i sängen och då lät det som att han kunde tänka sig att hoppa över hockeyn...det är tur vi tjejer vet åt vilket håll en karl ska strykas... =)

Idag har vi kommit ett steg närmare att välja tapet...vi har dragit ner till 4 olika och lånat hem katalog så snart kanske, snart....

Cyklarna är framplockade och Anton är sååå sugen att han varit ute och cyklat fastän  regnet öser ner! Haha, gullungen!

Men shit, vad jag hoppar fram och tillbaka...känner att jag inte kan inte den röda tråden liksom...
Jag ger mig för idag, är alldeles för splittrad!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Uppdatering...

Nu äntligen är taken färdiga och väggarna slipade, spacklade, målade, slipade, spacklade och målade om och om och om igen, så nu är det värsta över!
Idag ska elementen och dörrfoder målas och sen hoppas jag att all målning ska vara över...eller nä förresten, vagnstyckena och bakstyckena på trappen ska ju också målas men det får vänta till pojkarna åkt nästa helg...

Nu kommer det och vara stiltje en vecka, sen ska vi börja med trappen som ska kläs in i ek och som sagt målas delvis vit....det kommer att bli sååå snyggt!

Golvet uppe i hallen ska läggas och sist men inte minst TAPETERNA...som jag fortfarande inte bestämt! =)
Fan, vad jag längtar tills det är klart!

Jag längtar även något så förbenat efter pojkarna!!!! Inte van alls att vara ifrån dom så här länge, kanske låter löjligt men en helg extra är jättelång tid när man är inställd på prick en vecka...men imorgon kommer dom, då blir det många pussar och kramar!
Man kan ju alltid hoppas på det iallafall, dom har då inte så mycket att göra i veckan då alla datorer är bortplockade nu under renoveringen så dom kan gott mysa med mamma! Kan verkligen höra redan nu suckarna från Felix...hur ska han klara sig en hel vecka utan CS??!!! =) Tonåringar!!!
Tur att våren äntligen har slagit sitt fäste så dom kan vara ute och leka så mycket som möjligt! Sparka ut dom bara! =)

Det är så underbart härligt att stiga upp då man kan se att det kommer att bli ännu en dag med sol och värme.
 Rasmus tycker det är jättespännande att krypa omkring ute och känna på alla nya föremål...gräs,pinnar,stenar och barr...allt ska kännas och smakas på.
 En annan favorit verkar vara att sitta i en solstol och titta på bilarna som kör förbi, farmor säger att han tycker bäst om dom röda! Hehehe...idag ska vi blåsa såpbubblor om det inte blåser för mycket, få se vad han gillar det?

Jag har samma problem som dig Sandra, jag kan inte heller hitta skor åt Rasmus så han har fått ha på sig mockasiner när han är ute, man får visserligen kolla honom så han inte far där det är blött men det funkar...
Köpte ett par gympaskor på ÖB igår. dom minsta dom hade, och det var storlek 22 men dom var ju flera nummer för stora och jag känner inte heller för att köpa skor för 500 spänn ännu...särskilt till honom som inte går ännu...
Han är dock redan invigen i familjen med ett par alldeles egna "foppaskor" som han kanske kan ha senare i sommar!
Dom är ju så otroligt söta när dom är så små!

Nu vaknade lilleman igen så nu slutar jag...
Ha en bra dag
Kram 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Låååånga dagar...

Renoveringen går sakta men säkert framåt...
N jobbar som en tok och jag är sååå stolt över honom, han är jätteduktig!
Tyvärr har jag inte kunnat hjälpa till något dom sista dagarna då det varit för tungt jobb för mina stackars armar och dessutom har han gjort den nya väggen och det är inte min expertis direkt.
Idag ska elen dras och fixas så jag får mig några nya uttag till den väggen också...
Stackars N, han suckar bara när jag hela tiden kommer med nya påhitt, men det är inte så himla lätt när ideérna sprutar allt eftersom rummet tar form...
Vi hoppas på att kunna måla senast imorgon och sen städa så att det går att vara där på Måndag då barnen kommer hem...

Niklas och Felix farmor har varit så snälla och ställt upp och har barnen i helgen så vi hinner det viktigaste klart...
Det skulle aldrig gå att vara här hos svärmor ju med alla fyra barnen. vi kommer såklart inte att hinna klart, inte på långa vägar men iallafall.

Imorse steg Rasmus upp kl. 5...egentligen vaknade han redan 4 men då satte mamma stopp!!!!
Jag hoppas hoppas hoppas att det bara är en övergångsperiod!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött!

Jag brukar inte klaga på att Rasmus vaknar tidigt då han i vanliga fall stiger upp kl 6 varje morgon...jag har liksom vant mig vid det och håller det inte alls farligt.

MEN 04.30 är INTE OKEJ!!!!!!

Igår morse vaknade han kl 5 och då trodde jag bara att det var en engångsgrej men i morse steg han upp 4.30 som sagt och det efter att han varit vaken en sisådär 6 gånger på natten också med start kring 23.30...nu klagar jag!!!!!

Det har med andra ord inte blivit många timmars sömn inatt...och jag tycker så otroligt synd om min stackars karl som jobbat dygnet runt i princip hela veckan och helgen innan det...först 8 tim på jobbet sen sätter han igång med renoveringen direkt han kommer hem, stannar bara upp för att äta middag, och håller på till halv tolv tolv på kvällarna...jag är faktiskt lite bekymmrad över honom...

Jag undrar om Rasmus kan ha någon sorts av abstinens nu när vi slutat med hans mediciner, aeromir och pulmicort, och att det är därför som han sover dåligt?? ingen aning, bara en tanke...vill ju gärna ha nåt att skylla på för då känns det lite lättare...
Ett barn ska ju för bövelen sova minst 10 timmar/natt och han sover för sjutton mindre än en vuxen...

Nä nu orkar jag inte mer för stunden...

Sänder en tanke till min goda vän som går igenom en jättejobbig och tung separation! Puss på dig vännen!!

Ha en bra dag mina vänner!
Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Målarfylla och slipdamm....

Renoveringen är i full gång....
Vi har fått emigrera  från huset under tiden, dels över stöket/dammet men främst för att den där förbannade oljefärgen stinker så man blir roliga tjejen/killen så fort man går innanför dörren.
För Rasmus är det totalt uteslutet att vara där inne eftersom det faktiskt är farligt att andas in ångorna så vi bor nu hos svärmor i veckan...4 st i en tvåa, men det funkar bra tycker jag...framförallt tror jag att svärmor tycker det är trevligt med sällskapet och igår uttryckte hon lyckan över att komma hem från jobbet med middagen på bordet! =)
Må jag aldrig bli ensam på äldre dar!

Största orosmomentet just nu är att det inte verkar som att vi hinner klart med måleriet och sånt innan barnen kommer på fredag...målningen kanske hinns men det tar ju några dar att vädra ut och städa upp så det går att vara där...då vet jag inte vad vi ska ta oss till för här hos svärmor kan vi ju inte bo alla 6 ( 7 med henne ) med en säng på 120 cm....suck!

Hursomhelst, snyggt som fan kommer det att bli, redan nu ser man en enorm skillnad bara när vi grundmålat taken och väggarna vita....ljust och fint! Jag längtar så tills det är klart men jag har ju fortfarande inte bestämt tapeter....
Det är såååå svårt, har fallit pladask för en ljusgrön tapet med skitsnyggt stort mönster på som jag e sugen på men den var ganska så dyr, över 400 spänn/ rulle och vi behöver i runda slängar 40 våder....

Nisse är fortfarande inne på vitt för att det ska bli så ljust som möjligt och på sätt och vis så håller jag med honom men jag tror att jag skulle bli less efter ett tag att ha vitt överallt...jag menar i rummet där vi har vitt så kan man ju alltid sätta upp några roliga gardiner för att få in lite färg och så men i en hall så går det inte att göra så mycket.
Den gröna tapeten å andra sidan blir ju förstås lite mörkare men det är ändå en ganska ljus grön och jag tror man kommer att bli lugn av färgen, sånt gillar jag. Det är som tapeten vi har i sovrummet, jag fullkomligt äääälskar den, just för att man känner sig så rofull när man tittar på den och det blir ett rum som man vill vara i....

Jaja, vi får väl se vad det blir....

Just nu har min son för första gången kommit på att man kan ställa sig upp i resesängen så han står där inne i sovrummet och hoppar och skrattar för fullt!
Skitroligt...nu kommer det att bli ännu svårare att lägga honom då han bara snor om direkt och ställer  sig upp...

Nu har jag inget mer att orda/dikta om så nu ger jag mig! Ha en bra dag mina vänner!
Kraaaam

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ron Mueck...(varning för starka/stötande bilder)

Alltså jag måste bara få visa dessa bilder från en fantastisk skulptör, har ni inte sett hans alster förr så måste ni göra det nu!
Kan ni fatta att detta bara är skulpturer...???

        

        

       

        

        

Det finns fler också, men visst är det fantastiskt!!! I mina ögon är det så vackert, han har visst en ambition att gestalta livet mellan födelse och död...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Renovering på schemat...

Ja idag åker så barnen igen efter en lååång vecka, som bekant har det ju varit påsklov och det tar ut sin rätt på en redan trött mamma...=)
Nädå, man ska inte klaga, jag har själv satt dom till världen men det är ganska kämpigt med dessa lov då dom är hemma med mig och syskon kontra vara på dagis/skola och göra av med energin både i kroppen och hjärnan,då blir dom lätt understimulerade.

Ikväll ska vi nog ut och äta med Marklund som kommer hem en sväng från "den stora staden", det var meningen att Ida och Svills också skulle med men jag har inte hört om det blev så eller...det skulle vara kul om dom gjorde det då det är mycket trevligare om man är fler sen så skulle det ju inte skada med en till tjej vid bordet rent egoistiskt...förstå mig rätt, både Nisse och Marklund är så trevliga så men det kan bli nog så tröttsamt att försöka hänga med i snack om motorcyklar, bilar, datorer, prylar och EKONOMI i längden...

Sen har vi nu äntligen bestämt oss för att fortsätta med renoveringen här hemma så om vi får hjälp med lilleman så är det det som står på schemat i helgen. Mycket att göra...
Taket i trappen och hallen på övervåningen ska grundas med schellack sen ska det målas vitt, trappen ska fixas, bort med den gamla orange/röd/bruna mattan och allt gammalt lim, slipas och antingen målas vit eller så blir det att sätta golv på den, vi kan inte riktigt komma överens på den punkten, sen ska det tapetseras i hallen nere, trappen och hallen uppe och sist så ska golvet uppe i hallen bytas...puh! blir ju trött bara av att skriva det...
men men det blir nog bra när det är klart iallafall...

Nisse har även fått en ny snilleblixt för vardagsummet där vi snart måste resa en vägg så Rasmus kan få sig ett rum.
Han vill nu flytta på tv.n och alla andra teknikprylar till den nya väggen och bygga in tv.n inuti den vägggen...jag tror stenhårt på den iden då jag tycker att högtalare, frontare, tv-apparater, tv-spel och förstärkare inte är dom snyggaste inredniingsattiraljerna så vi får se hur det blir med det...men vi som ganska nyligt har gjort om rummet...jaja, kanske får välja mig nya tapeter och nya SOFFOR för besväret...inte dumt inte dumt!!!

Så, det var nog allt för mig just nu...måste gå och se till Rasmus som storebror Pontus är ganska less för tillfället...det är ju Svamp Bob på tv och då vill han inte bli störd av en liten som rycker i honom hela tiden och gapar för fulla muggar! =)

Ha en bra dag mina vänner så kanske vi hörs sen!
Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Swedish typing speed test...

Övar på att skriva snabbare...just nu ligger rekordet på 171 nedslag/min och 23 ord/min...
Låter kanske inte så mycket men jag kan säga er att det är sååå mycket svårare att göra som dom har tänkt än att bara skriva direkt ur huvudet...prova du med så ska du få se...
Nu ska jag öva mera ;) återkommer om det blir förbättringar...
http://swedish-speedtest.10-fast-fingers.com/

188 nedslag 24 ord....

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Twitter...

Nu har Sandra W "lurat" mig till att starta en twitter också...
Den hittar ni på www.twitter.com/matrixochklara men har lagt in en liten ruta här till vänster där ni även kan se mina senaste inlägg...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Alltså, precis hur söt är det lagligt att vara?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kär...

Idag är jag bara sådär äckligt vansinnigt kär som man kan vara ibland!!!
Hela jag är uppfylld av fantastiska känslor som vibrerar i min kropp...
Jag älskar dig älskling!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Beroende...

Men åhhh, jag förstod det...redan nu är suget där efter ännu en tatuering...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mys på altanen i solen...










Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Pics...

                                Ja, alltså, jag hade varken roliga eller bra bilder att bjuda på eftersom min kamera dog och jag bara hade mobilen  till hands...





Nisse åker bob...

Måste ju lägga in en bild på coola Lovis! Har ingen bild på Rasmus då han behaga att sova hela tiden.


Och här e en dålig bild på lilla lilla Pegasus!


 Åsså, tattooooon...vad tycker ni?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Veckoredovisning...

Ja, mina vänner...det har verkligen varit dåligt med uppdatering på bloggen på ett tag nu och det sjuka är att jag får dåligt samvete för att jag inte skrivit fastän jag inget har att skriva...sjukt

Som sagt, inte mycket att skriva faktiskt men eftersom jag knappt gjort en uppdatering sen förra helgen så får jag väl börja där.

Förra lördagen så var vi på fest, Linda N har fyllt 30 år och således hade Jossi och Salle (det var nog fler som hjälpte till men ni får äran iaf) ordnat med en kaonrolig fest med ett perfekt upplägg för hela dagen/kvällen...men den festen berättar Linda bäst om själv så vill ni läsa om den så gör ni det hos henne...här....där finns även lite bilder, ska själv försöka få upp några men jag har så få.
Ps. Jag har sagt det förr men nu menar jag det...nu ska jag sluta dricka!!!!! Natten spenderades återigen på toan och dagen efter var en dag från helvetet...fattar inte varför, undrar om det är kombinationen med min medicin som gör det för jag brukar inte vara bakis alls...hursomhelst nu är det slut med sånt!

Sen har veckan flutit på helt som vanligt...varit på Af och faktiskt fått helt hygglig hjälp för en gång skull...det visade sig att jag nog iom mitt "handikapp" + att jag varit arbetslös så länge att jag har rätt att söka jobb både med lönebidrag men också ett sånt "nystartsjobb"...det är kanon! Nu gäller det bara att hitta någon som vill ha en....och be mig inte förklara nystartsjobb, ni får läsa på ams hemsida där står det om det.

I fredags kom barnen och nu är det lov, dom har ju varit lediga sedan i torsdags och som vanligt så märks det ganska fort på dem när dom varit hemma från skola och dagis för länge för då klättrar dom efter väggar, tar ut det på varandra och Pontus söta lilla mun går i ett....

Lördag var det dåligt väder så  då passade jag på att åka till min vän och införskaffa mig en ny tatuering...HON har nu gjort en total makeover på mitt en gång så fula spinkiga ben till nåt så otroligt vackert! Ja jag vet att jag är självgod nu men jag är såååå nöjd och stolt och kan inte sluta beundra mig själv, Tack än en gång för denna vackra kreation!
Ska lägga in en bild på den också så ni får se och säga vad ni tycker!

Söndag kom så äntligen det fina påskvädret som var utlovat så då passade vi på att packa alla ungar och bege oss till pottan tillsammans med Sandra, Jesper och Lovis...det var jätteskönt faktiskt att vara ute en stund omän jag inte riktigt är någon renodlad utemänniska, särskilt inte på vintern men nu fick barnen lite utlopp för deras uppbyggda överloppsenergi och kvällen var riktigt lugn och skön...
Wipeout och Herren på täppan på tv, en given söndag...härligt!

Idag är det också kanonväder, redan när jag steg upp 6.15 så sken solen och det var 5 plusgrader...aahh så skönt! Undra vad man ska hitta på idag då...??? Förslag någon?

Nä, nu ska jag ge Pontus mat så han slutar surra med mig....bla bla bla bla bla...jag skojar inte, att han inte får träningsvärk i sina käkmuskler är en gåta...

Over and out!
Ha en bra dag i solen, kram!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jungfrun



Så då vet ni...!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Visste du att...


* Rökare har 50 % större risk att få leukemi än dom som inte röker.

* Rökare är oftast den grupp i samhället som besöker sjukhus.

* En kvinnas risk att utveckla bröstcancer ökar med 25 % om hon röker. Och om hon dessutom röker två paket om dagen ökar risken med 75 %.
 * Passiv rökning ger samma hälsorisker som rökning.
* En rökare förlorar 7-8 år av sitt liv
* Dödligheten i lungcancer i Sverige har ökat med 35% 1987-1996
* Strupcancer är 10 gånger vanligare bland rökare.
* För en kvinna som röker 25 cigaretter per dag ökar risken för hjärtinfarkt med 5,5 gånger.
* En rökare har skörare diskar i ryggraden och har därmed större risk för diskabråck och andra ryggbesvär.
* Rökning innebär en 4,7 gånger större risk att utveckla rynkor. Alltså högre risk än vid solning.
* Rökning kan ge hämning av fostrets utveckling i magen.
* Risken för tandlossning är 4-6 gånger större för den som röker.


Det här är en elakartad lungcancer tumör.


Och likförbannat så fortsätter man...jäkla idiot!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kärlek!






Nisse har ju sagt att jag inte får lägga ut bilder på honom men eftersom dessa låg på Lindas blogg så snodde jag dom!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vackra bäbisar!











Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bloggkrig och debattstart...

Godmorgon min vänner och alla ni andra som jag fortfarande inte har en aning om vilka ni är...!

Igår hade jag ett intressant samtal med min vän Sandra J...vi pratade om detta fenomen med bloggar, vilken fluga det har blivit liksom...
Man läser om sk. "bloggkrig" och man hör om folk som pratar skit om andra och deras liv byggt på vad dom har läst på de berörande människornas bloggar...jag storknar!
Jag menar, oftast är de som pratar högst inte ens sånna som känner människorna i fråga privat utan dom tror sig känna dom eftersom dom "följer" bloggen...oftast är grunden ren och skär avundsjuka!

Jag har själv skrivit ett inlägg där jag tar upp om att jag inte tycker om när människor inte vågar stå för att livet inte är en dans på rosor...men å andra sidan så är det ju faktiskt så att på nätet är man en offentlig person och många vill inte hänga ut sig där...
en del väljer att dela med sig av alla livets glädjestunder, sorger och  motgångar medan andra bara skriver om väder och vind...det måste väl var upp till dem att göra som dom vill?!
Om jag inte gillar en blogg så läser jag den inte, punkt...en del följer jag iallafall bara för att den tillhör mina vänner, och då vet jag ju att fastän dom inte hänger ut sig så känner jag dom och vet att deras liv är precis likadant som alla andras.

Sen måste jag väl erkänna att jag som alla andra säkert har en del bloggar jag läser bara för att dom irriterar mig på ett eller annat sätt...

Människan är av naturen exhibitionist...vi gillar att visa upp oss, kanske inte alltid med ansikte men det är där bloggarna kommer in...vi kan få utlopp för allt det som vi vill säga, alla drömmar och fantasier, dessutom vet vi att "någon" läser det vi säger..."någon" lyssnar...
Vi vill ha en reaktion, en respons, ja vi vill alla stå i rampljuset någon gång i våra liv omän vi inte vill synas...

Låt då för f-n folk göra det utan att bli dömda! Tänk så många som kanske för första gången i sina liv törs höja rösten, för första gången låta någon annan höra deras åsikter.............jag känner att jag blir förbannad ju mer jag tänker på detta!
Öppna upp era hjärtan och försök se personen bakom orden istället för att döma!

Jag gillar att blogga, jag själv eggas av tanken att ni läser det jag skriver, omän det oftast bara är blähäblähä...
Däremot så skulle jag uppskatta att om det är så att ni på ett sätt eller annat blir provocerade, irriterade, uttråkade, berörda eller bara glada av mina inlägg, SKRIV en kommentar! Väljer du att var anonym, so what...men all kritik är bra kritik...
Dessutom vet jag fortfarande inte ens vem hälften av vilka mina unika läsare är så jag skulle uppskatta om du som aldrig lämnat en kommentar gör det i vilket fall som helst!

Sen pratade vi också om det här med hur folk uppfattar en och vad folk egentligen tycker om en...
Jag är ingen "offentlig " person här i lilla Piteå omän många verkar veta vem jag är...???
Tyvärr är man oftast känd genom sina pojkvänner, tex. jag, jag är fortfarande Forsgrens ex...Nordstens ex och nu Nilssons tjej...tur man har en egen identitet =)
Hursomhelst, när jag här om dagen skulle fylla i en av listorna i ett inlägg så fanns där en fråga om hur jag tror att andra människor ser på mig...
Jag fick allvarligt fundera länge och väl innan jag kunde skriva nåt där...jag kan ju bara gå efter vad jag vet att mina vänner säger om mig och sen hur jag önskar att folk ser på mig.
Alltså, jag har ju en uppfattning om mig själv och hur jag hoppas och önskar att folk ser mig men jag har också fått erfara av både N och nu Sandra att jag uppfattades av dem som kylig och kall första gången vi träffades...det är absolut inte jag!
Så varför skickar man ut signaler till folk som man inte vet om själv???

NU vill jag veta...Vad har du för uppfattning om mig? Svara både du som känner mig personligt och nära men även du som kanske bara känner mig ytligt eller du som bara läser min blogg och inte känner mig alls...var inte blyg!
 Skriv precis så som du tycker, jag är inte rädd för att veta, jag vill och måste få veta om det är något jag kan ändra på...hur ska man kunna ändra nåt man inte vet att man gör ens?

Och än en gång... lämna gärna ett avtryck, ett litet ord och om du har egen blogg så vill jag ju såklart läsa din med! =)

Många tankar och funderingar blev det...jag undrar hur många som iddes läsa ändå hit...men ni som gjorde det önskar jag en riktigt trevlig helg!
Kramar ifrån lilla jag!

Ps. Jag har inte många läsare ännu...träffar ligger allt mellan 50-150/dag och jag har i snitt 26 unika läsare per dag...
Detta är dom jag vet läser:

Mamma
Jenny
Ida
Sandra
Sandra
Linda
Vän
Theres
Ancha

Det är 9/26...vill gärna lägga till dig på listan med...dessutom länkar jag till alla mina unika läsare...alltså ni med blogg eller hemsida...om ni nu har missat det!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Samla poäng och byt in mot presentkort eller andra saker...

Nyfiken?
Det funkar faktiskt, och om du som jag har jävligt långtråkigt då klickar du på de banners som finns här till vänster under "länkar" och reggar dig, sen är det bara surfa runt och fördriva tiden...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Var-dag....

Jag har faktiskt ingen som helst aning om vad jag ska skriva...

Denna vecka har gått hysteriskt fort, det känns som att det var igår barnen kom och nu ska dom åka igen...=(

Vad har veckan bjudit på då?
Få se nu...Rasmus har blitt sjuk igen, "bara" en vanlig förkylning med hosta, snor, feber och vakennätter denna gång dock så det är väl inte så farligt om det inte var för att han egentligen skulle till farbror doktorn i tisdags för att förhoppningsvis få en OK-stämpel...från "astman".
Nu fick jag göra en ombokning på denna tid då dom förmodligen inte kan höra friska lungor just nu...kändes inte rättvist mot honom.
Mer då...? Jo, jag har ju gjort en snabbinryckning och jobbat lite, blev bara 4 timmar men det var skitroligt iallafall...det var nog veckans höjdpunkt!
Hahaha...Jag kan verkligen höra era suckar...men jag lovar, när det är massor med år sedan man jobbade sist så är det faktiskt riktigt riktigt trevligt, och när det sen är ett jobb man drömt om hela sitt liv så är det antiklimax! =)
Tänk att så lite kan göra en lycklig! Det trodde jag inte...

Jag har även fått börja äta en ny medicin så nu hoppas jag att det inte blir fler sånna deppiga, tråkiga inlägg som jag skrev för ett tag sen...allt känns redan mycket mycket lättare...
Fler jätteintressanta saker blev upptagna i samband med detta men det får jag se om jag tar upp vid ett senare tillfälle, kanske.

Barnen har varit änglar i veckan! Jag är såååå stolt över dom, Pontus verkar äntligen ha förstått att man inte kan väcka resten av familjen kl 5-6 på morgonen...ibland är det Anton som gör det...så nu har dom snällt legat kvar TYSTA i sina sängar tills mamma stiger upp kl 6-6.30. Det har märkts skillnad på barnens uppförande att dom sovit bättre, skönt!

och så kan jag inte komma på något mer som hänt...

Yeay, vilka händelserika veckor jag har...är det bara jag som har otroligt strukturerade, rutinmässiga dagar?

Så här ser en dag i mitt liv ut (när alla barnen är hemma).

6.00 Vaknar av Rasmus ljuva stämma, går upp, lägger honom i vagnen, fixar en flarra "lelle", sätter på kaffe, tar min medicin, tänder åt fiskarna, ger fiskarna mat, tänder åt Pegasus, sätter på datorn...RÖKER puh...
6.30 Ställer fram frulle till barnen, byter blöja på Rasmus, dricker första koppen kaffe medan jag läser tidningen och barnen äter...
7.00 Byter blöja igen, då den lille alltid verkar vilja vänta på en ren blöja innan han behagar göra nummer 2, sätter på tv:n åt ungarna (pokemon), kollar om nån fler är vaken denna tiden...MSN..., kollar bloglovin efter gårdagens missade blogginlägg, ger Rasmus medicin...
8.00 Skjutsar barnen till Bersika på skola och dagis (Felle stannar oftast hemma för att ta hand om Rasmus under tiden så jag slipper dra honom med mig, Tack för det hjärtat!)
8.30 Försöker plocka undan lite innan jag sätter mig ner för att dricka ännu mera kaffe och surfa runt en stund, här nån gång brukar antingen Gabbe eller Jenny ringa eller vice versa.
9.00 Nu brukar Rasmus sova första gången och jag sitter framför datorn...dricker kaffe och har alldeles för många rökpauser...pratar med den andra i telefon...mera kaffe och rökpauser =)...osv...
10-10.30 nångång vaknar lillen igen...fixar käk åt honom, leker, plockar, dammsuger, hänger tvätt, plockar ur och i diskmaskinen, leker, byter blöja, bär och kånkar på lillen som inte vill vara för sig själv då jag hade ambitionerna att göra ovanstående grejer, så dom är inte alls gjorda...bär ännu mera...
12.00 Less på att kånka så jag försöker lägga lillen igen...har vid det här laget druckit ur en hel kanna kaffe
Försöker att få i mig 3 dl sperma...(måltidsersättning)..det brukar ta en halvtimme eller så..
13.10 Klär på lilleman för att åka och hämta mellanbarnen på skola och dagis
13.30 Hemma igen, oftast sätter sig barnen framför dator eller tv för att varva ner en stund, i annat fall är karusellen igång...försöker räcka till...
14.30 Lilleman ska sova igen...men det verkar som att det blir lite si och så med denna sovstund nu för tiden...han börjar bli stor och är svårare att lägga på mammas begär...
15.30 PANIK! Inser att hela dagen gått IGEN och att alla de saker som jag hade tänkt gör fortfarande är ogjorda, jag har inte tänkt ut någon middag och Nisse slutar snart. OM lilleman sover så springer jag som en virrpanna fram och tillbaka, plockar ihop, dammsuger, plockar i och ur maskinerna och funderar ut middagen...köttbullar eller korv...fiskpinnar eller pytt i panna...stora beslut! Men nu blir det oftast gjort iallafall, om nu den lille tillåter det förstås.
16.00 Lagar mat
16.30 Nisse kommer hem!

Hahaha...nu har jag precis skrivit ett sånt inlägg som jag nästan svor på att jag aldrig skulle göra men jag kunde inte låta bli... =)
Hursomhelst, så här ser mina dagar ut på pricken! Jag viker "aldrig" en tum på när eller i vilken ordning saker blir gjorda...det är inget som är utstuderat alls men det har bara blivit så och nu är jag så bekväm i min ordning att jag nästan får panik när något rubbar den...är det så för er alla andra också eller lever ni mera flexibelt?
Det är verkligen konstigt vilket vanedjur människa är!?

Jag hoppas för övrigt att helgen ska bjuda på något roligt...som vanligt...

Nu ids jag inge mer för stunden, kommer säkert att skriva mera sen...
Måste lägga in en bild på Pegasus, det har jag ju glömt!

Puss och kram

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ego...















...och om du också vill vara en sexig tatuering på Beckhams mage...
då kollar du här...have fun!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Och en till....

Har sett listor av alla de sorter på många möjliga och omöjliga bloggar.
Så nu snodde jag mig en till, hahahahaha!
Så här har ni en massa grejer ni inte behövde veta om mig.... =)

(x) jag har snott den här listan
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
( ) varit hög
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(x) fått känslor för någon jag bestämt trott att jag aldrig skulle få det för
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(/) sett någon dö, så nära på det bara går, halvt kryss
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) aldrig varit utanför Skandinavien
(x) flygit
(x) spytt i en bar (räknas inne på deras toa??)
( ) sett en del av mig själv brinna
( ) ätit sushi (som jag sagt tidigare, kommer aldrig att göra det heller!)
( ) åkt snowboard
(/) crowdsurfat under en konsert (jag vet att jag prövat men jag kan inte komma på var det var eller om det ens var en konsert så det får bli ett halvt kryss här med)
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x ) åkt på ett hölass
(x) hoppat i höet i en lada
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id (hehehe, i mina ungdoms dar så...)
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm och en spindel, båda av större storlek
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) sett en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(x) hatat/hatar mitt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om jag hållit på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungt karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon jag bryr mig om
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan att slå in
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
( ) aldrig burit klänning förutom när jag va liten
(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikigt så att jag inte fått luft
(x) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte bortstat tänderna på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en trädkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) hoppat i en pool på vintern
(x) blivit tillsagd av en främling att "du är vacker"
(x) brutit ett ben/arm
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
( ) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Robyn-skiva
( ) haft en dansbandsskiva (Charlotte Perelli räknas det, det är ju schlager om inte annat)
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) svimmat
(x) åkt tunnelbanan
(x) snattat
(x) slickat någon i örat
(x) drömt att jag haft sex med en/flera vän/vänner
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat bungyjump
(x) varit otrogen
(x) varit svartsjuk
( ) dödat en kaktus (hur fan dödar man en kaktus?)
(x) lagt till något på den här listan (typ i alla fall, jag har skrivit såna här små parenteser)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bloggtorka igen....lång lista!

Lovar du att vara ärlig? Ja

Du heter: Monika (Viola) Öberg
Smeknamn:  Moa, Monkan, Tant Monkin, Monky...?, Monk

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Kan inte komma på någon speciell, men gamla 80-90-tals ballader funkar alltid!
Beroende av: Kaffe och cigaretter
Vad tror folk om dig?: Snäll, slö?, öppen, lätt att prata med, godtrogen...
Stämmer det?: Jaa, tyvärr lite väl öppen och godtrogen...har lärt mig den hårda vägen att jag inte kan lita på alla...tror oftast det bästa om allt och alla
Vad får du oftast komplimanger för?: Min rumpa av karlar och min kropp efter 4 barn av kvinnor...
Vad säger du för att imponera på någon?: Försöker inte ens
Hur imponerar man på dig?: Människor med fötterna på jorden, en stor dos humor, ett varmt och ödmjukt hjärta och någon som verkligen är intresserad av en som person, som lyssnar uppmärksammat. Folk som vågar gå egna vägar.

Brukar du skratta för dig själv?: Haha ja!

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Hunden är verkligen mannens bästa vän! Om du inte tror mig så gör bara följande lilla experiment. Stäng in din hund med din fru i bagaget på din bil, vänta en timme och öppna. Vem tror du är glad att se dig?! =)
Var bor du?: Piteå/Hortlax
Trivs du där?: Nej!

Äger du några converse: Nope

Sprit, cider, vin eller öl: Rött vin, öl eller en god drink

Brukar du bli för full: Tyvärr

Vad har du för mobil operatör: Telia

Är du allergisk mot något: Nej, inte enligt tester men intolerant mot laktos, gluten och DJUR!!! =(

Har du haft sex idag: Haha, nej...vad e de för nåt?

Hur svarar du i mobilen: Oftast "Monika" eller "hallå"

Vem ringde du senast?: Syrran

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Oh my...det var mycket det, vill inte heller skriva det här

Antal timmar sömn inatt: Sammanlagt, kanske fem...

Sov du ensam: Nej, med Nisse och Rasmus ♥

Brukar du komma i tid: Ja, oftast tidigare än sagt

När mår du bra: Det är verkligen upp och ner...men jag mår som bäst då jag får göra något som jag älskar

När blev du fotad senast: På senaste festen hos Linda N

Hur känner du dig nu: Trött, yr och matt

Vanligaste färg på dina kläder: Allt möjligt
Vad tycker du om fötter: Jag avskyr fötter. det är bland det äckligaste som finns!!!!

Vad saknar du: Mina hundar

Hade du en bra kväll igår: Ja, sådär, gick och la mig i sängen 20.30 med Rasmus som var riktigt gnällig...men då fick jag å andra sidan se Grey´s där nere helt och hållet för mig själv...det var skönt

Favorit dryck på morgonen: Kaffe...ett måste!

Rakar du benen: Ja

När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid 22-tiden (ja, jag vet....)

Är du blyg?: Ja ibland

Sysslar du med någon idrott: Nej

Vill du hellre ha mail än brev: Nej, brev är sååå mycket personligare dock är det väl hundra år sedan man fick en handskrivet brev....kanske skulle göra som när man var liten och börja brevväxla... =)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja

Har du spytt offentligt: Haha, ja, det har jag. Längsedan dock

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ja du, vad tror du...vem skulle inte testa?

Är du nöjd med ditt liv: På sätt och vis men jag måste nog ändå säga nej. Önskar jag vore frisk, hade ett bra,intressant jobb, ett hus "på landet" och Nisse allergifri

Är du bortskämd: Absolut inte!

Vad gör du i morgon: Inget speciellt, som vanligt...skickar iväg barnen till respektive pappor. Let´s Dance är ju sluuut, snyft!

Vad är det värsta du vet?: Människor som skadar djur och barn, människor som ljuger, baktalar folk och går bakom ryggen på en

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Jag slösar sällan pengar på saker eller kläder eller så förutom då det är nödvändigt

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Ingen

Vad längtar du till?: Vår, sol, värme, sommar. Tack!

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja verkligen

Vad använder du för shampoo?: Sunsilk

Vad är det finaste du fått?: Mina barn! ♥

En speciell dag du minns: 29/11-95  22/11-00  4/5-04  17/6-08 Dagarna mina barn föddes! ♥♥♥♥

Hur gammal är du: 30

Tycker du om någon just nu: Ja såklart!

Du samlar på: Faktiskt ingenting, men jag ääälskar skor...

Gröna eller röda äppeln: Röda, men dom måste vara stenhårda, inte sådär "svampiga" som dom kan vara, då går dom bort.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Det är lite olika beroende på vad det gäller...men en kompis, syrran eller Mamma!

Gillar du golf: Ja, minigolf! =)

Vilken tid gick du upp idag: 06.00 som alltid

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Har du strumpor på dig nu: Japp

Är det okej att gråta: Absolut

När grät du senast: I förrgår när jag såg Marley and me...

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa nytt hus eller resa

Bär du glasögon eller linser: Glasögon

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej

När går du upp ur sängen en helgmorgon: 06.00 om jag ska upp med Rasmus, 08.00-08.30 om jag har sovmorgon

Har du piercing: Just nu, hål i öronen. Har haft i naveln och näsan två gånger

Vill du gifta dig: JAAAAAA

Vill du ha barn: Öhh, fyra kanske räcker...men måste väl erkänna att suget efter en dotter kommer och går...

Solar du ofta: Nej, har väldiga problem att finna ro till sånt

Är du bra på att laga mat: Nej, inte så värst, ingen klagar dock

Är du flygrädd: Lite rädd

Hur vig är du: HAHAHA!!!! Dagen skämt!

Är du musikalisk?: Ja, jag tycker det men jag är totalt kass på att lära mig spela gitarr...guitar hero funkar iaf...

Vad dricker du helst när du är törstig: Kolsyrat vatten

Vilken är din favoritglass: Magnum mandel eller sandwich

Tror du på ett liv efter döden: Ja

Tycker du om sushi: Nej, jag har inte testat, kommer aldrig att göra det och har redan bestämt mig för att det är urvidrigt!

Vad äter du helst när du ser på film: Godis, chips, dip

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej

Har du tandläkarskräck: Ja, men det går bättre nu för tiden

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Inget av det, är trött för jämnan men kvällsmänniska om jag måste välja

Vilken ögonfärg har du: Gröna, dom var iaf det en gång i tiden...nu är dom kanske snarare grön-grå

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja det är inget att rekommendera.
Biter du på naglarna: Inte nu längre men nagelbanden är svårare att låta bli

Röker du: Ja

Hur ofta tränar/motionerar du: Typ aldrig!

Senaste låt du hörde: Bed

Är det någon som känner sig manad så är det bara sno listan och göra en egen...säg till i så fall så jag inte missar att kolla in era svar!
PS. för er som har missat, så kan ni nu prenumerera på min blogg genom att trycka på "Blogglovin"-knappen till vänster.

Kram

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sandra w

Tusen tack Sandra för ditt förtroende för mig igår...
Det var super roligt att få jobba en stund och få komma ut och göra något annat!
 Jag hoppas att jag får förtroendet att ställa upp fler gånger!
Tack också för den trevliga pratstunden...
Puss!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()