ADHD...

Tänkte jag skulle försöka sammanfatta vad som hänt sista tiden då det var ett liv sen jag uppdaterade sist...

Senaste tiden har bestått av en hel del möten med BUP för Felles räkning men nu är det i stort sett klart iallafall och Felix har fått den diagnos som jag själv egentligen har vetat i mååånga år.
Felix har ADHD, nu hoppas jag bara att vi ska kunna få den hjälp som han skulle ha haft för evigheter sedan...
Ev. medicin, ev. byte av skola (om inte hans nuvarande skola kan möta hans behov) omstruktureringar mellan mig och Jocke ang. boendet för Felix, föräldrautbildningen Komet...osv osv...

På tur blir jag själv som ska på vuxenpsykiatrin för mitt första möte om några veckor och sen har Anton en väntande remiss till BUP för samma sak.
Enligt dom på BUP är ADHD i allra högsta grad ärftligt och eftersom jag själv har ganska stora problem så är risken/chansen att barnen får samma ganska så stor.
Jag har med åren lärt mig se tecknena relativt tidigt och jag ser dom klart och tydligt i Pontus med, frågan är bara från vilken ålder man kan begära en utredning och kan man göra det själv eller måste man gå genom skola/dagis?
Ska fråga Rickard nästa gång vi hörs...

Nu låter det nästan som att jag är en bokstavskombinationsjagare på mina barn men rent krasst är det faktiskt så att fastän det står i skolans regler och paragrafer att barn med "speciella behov", alltså inte en diagnos, SKA tillhandahållas den hjälp och stöd som behövs så funkar det inte så i praktiken! NEJ oh nej...så tyvärr är det så att fastän barnen är precis samma barn och precis lika goa och underbara med eller utan diagnos så är det bättre för dom om dom får den. Både i skolan och för att ev kunna få medicin som för vissa (inte alla) barn har en stor inverkan på det vardagliga livet.
Så där står vi nu och väger...Felix är ju så pass stor att han nu har fått bestämma själv i den frågan och en läkartid är bokad för att kolla om han har rätt att få medicinen utskriven, jag hoppas på det eftersom han vill prova det själv.

Å det här med medícin är ju också en väldigt omtvistad fråga, vissa anser att det är att droga sina barn men jag väljer att se det på ett annat sätt då jag har många jag känner som faktiskt äter den för sina "besvär" och känner, upplever en enorm skillnad. Jag ser inte dessa barn drogade på nåt vis utan mer tillfredställda och mer rotade på nåt sätt.
Jag tror inte man ska uttala sig om huruvida man ska eller inte ska ge sina barn medicinen utan att först och främst ha levt med ett eller  flera barn eller vuxna med dessa svårigheter.
Jag hoppas innerligt att det ska hjälpa för mina barn och att dom då ska kunna använda sina styrkor och då ha samma förutsättningar som alla andra att gå lika långt i livet.
Som Felle tex. han är fruktasvärt smart och har en del begåvningar som väldigt liten procent av befolkningen har men han kan inte använda dom med dom svåra koncentrations, uppmärksamhets och impulsivitetsproblem han har...jag vill se denna pojke blomma ut i all sin glans och skina som aldrig förr!

Jag vill bara det bästa för mina barn och jag tänker prova, göra allt i min makt för att det ska gå!

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Back to business...

Ja, nu är verkligheten här igen, skolan har startat. Nisse går sin sista semestervecka nu och jag själv har tonvis med möten här framöver...

Anton har nu börjat på sin nya skola här i Hortlax och det har hittills gått jättebra, han har redan bundit några nya kontakter så jag hoppas på det bästa. Idag är en stor dag för honom då det är första dagen som han ska åka buss från och till Jävre. Idag skulle Niklas och Pontus följa honom båda vägarna så han lär sig, får se om han törs åka själv imorgon.

Iom. att skolan nu börjat så är det till att kugga ordning på veckorna med barnen också så redan på onsdag kommer Pontus och resten på fredag, då är vi på rätt köl igen. På sätt och vis känns det lite gruvensamt då det har funkat mycket bättre att ha dem uppdelade men å andra sidan så har dom nu  skola och dagis och blir inte lika uttråkade och energistinna så det kanske går bättre ändå än vad det gjort under sommarlovet.

Jag har lite delade känslor runt den annalkande hösten, jag fortsätter säga så ett tag till så känns det inte verkligt riktigt ännu...
Hösten är ruskigt mysig, jag gillar hösten, man kan plocka fran alla miljarders värmeljus, det är inte så satans varmt inomhus så man kan krypa ihop i soffan med en filt och se en bra film, träden blir så otroligt vackra och MYRORNA försvinner...MEN med hösten kommer vintern och DEN är INTE mysig! Jag avskyr vinter!!!

Så i veckan har jag tvåtimmarsmöten mån, tis och tors. och inbokad tid för spa på tisdagen också. Förra året fick jag ett presentkort på Havsbadets spa av Nisse då jag fyllde år men det har inte blivit av att åka...ursäkt efter ursäkt, men nu jäklar.
 Nisse tyckte jag skulle boka ett sånt paket med massage, kurbad och skrubb men det blev inte så. Kände att jag ville ha något mer bestående för den summan så jag valde PEDIKYR...kan ni förstå det men min fotnojja...men jag kände ändå att jag ville testa det och fixa upp fötterna ordentligt. Man skulle tillochmed få behålla lacket efteråt...=)
Pedikyr känn lite lyxigt om man inte tänker ppå vad dom egentligen ska göra...

Sen valde jag ansiktsbehandling med plockning och formning av ögonbryn och sen färgning ögonbryn och fransar. Hoppas bara att det biter bättre denna gången än sist jag gjorde det.
Färgningen känns som att det kommer sitta som ett smäck nu när det blir kallare gråa dagar...solen har ju lyst med sin frånvaro nu ett tag så den lilla färg man fått i sommar är så gott som borta redan och ni vet jag sminkar mig inte vidare ofta men det kan ändå kännas kul att ha lite färg som livar upp ens annars så gamla slitna ansikte...=)

På tal om gammal....Jag fyller år idag, grattis till mig själv!
Ett år närmare... vad som nu komma skall...


Niklas...om du nu läser, vad tror du om denna kanske?



Nu har jag uppdaterat Linda...
Puss

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Fågel, fisk eller mittemellan...?

jaha. då har man väl dragit på sig influensan eller nåt nu också...vilken typ av influensa är inte gott att veta i dessa tider då det finns en uppsjö av olika varianter...
Har iallafall feber, fruktansvärt ont i hela kroppen stel i nacken och ont i halsen med igenmurade bihålor. Det gör tom ont att skriva nu känner jag.

Jag är inte den nöjdaste med andra ord, dels så börjar skolan ju på torsdag och då ska jag följa med Anton så han inte ska behöva gå själv till en ny skola första dagen, dels så har jag ett möte med plastikkirurgen idag som är en bokad tid sen månader tillbaka så den kan jag bara inte missa. Det är bara bita ihop och se glad ut!
Å till helgen måste jag till staden och shoppa med Felix, kläder till honom och dom andra ska inhandlas.
Jag har inte tid att vara sjuk helt enkelt!!!!

Rasmus har varit grinig och konstig senaste dagarna, sovit och ätit dåligt och varit på allmänt dåligt humör.
Nisse har trott det har varit tänderna som spökar, för sånna tämligen sprutar det av, men jag har påpekat att han luktat illa ur munnen och så har han haft nån febertopp.
Nu fattar jag, är det han som smittat mig och han också mår så här dåligt så förstår jag att han är grinig och varför han inte sover...jag har knappt sovit en blund inatt för att jag haft så ont i kroppen...stackars lilla barn!!!!! (och stackars lilla jag!)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Fullt upp....

Känns som att jag har massor att göra i helgen och jag hatar att ha saker inplanerat, blir så hyperstressad.

Idag ska ju egentligen pojkarna komma men Felix skulle sova hos en kompis, som han inte ens visste var han bodde, han trodde det var ca. 1 mil utanför norrfjärden????
Anton ska stanna hos pappa till i morgon för att han ska med på bilutställningen på lördag.

Så idag blir det ganska lugnt, ska klippa Larne, men imorgon vet jag inte riktigt hur jag ska pussla ihop det.

Niklas och Anton ville promt att vi skulle komma på utställningen som är mellan 12.00-17.00 så nån gång däremellan för sen ska jag ändå hämta Anton innan det slutar.
Bara det att Nisse MÅSTE ju se kvalet till Moto GP som är kring 14.00 tror jag....
Dessutom ska jag och titta på en moppe nångång då karln ringer, har ingen bestämd tid utan det blir att stå standby...
och så ska Felix hämtas från det där stället som jag inte vet var det är ca. 1 mil utanför Norrfjärden.
Shit! Jag vet inte hur jag ska fixa detta, man skulle kunna dela sig minsann...
Jävre-Långnäs-Norrfjärden......ja just och sen Sjulsmark...för då ska mamma ha skjuts på fest dit och sen hem på kvällen/natten. Oh my!

Söndag ska jag köra Jenny, Larne och Lilja till Kallax för dom ska med flyget och hälsa på Larnes familj, semestra och mysa!
och sen ska Pontus skjutsas till pappan som förmodligen är alldeles för bakis för att köra bil...........
Pite-Lule-Pite-Jävre-Hortlax...blir till att köra mycket i helgen med andra ord!!!!

Igår var jag ute och red. Nisse skulle köra brevid med moppen och planerna var att rida/köra till Nisses pappa för att lämna tillbaka gammelmoppen där.
Vi tog oss bara precis innanför grindarna där borta efter E4:an uti trollbäcken eller vad det nu heter. Där stannande vi för att Nisse tyckte moppen gick konstigt och döm om hans förvåning då framhjulet bara precis hängde kvar. Hade han kört bara nån meter till så hade förmodligen däcket släppt. Usch, hemska tanke, tänka vad som hade kunnat hända! Tur nog så går gammeln iiiinte vidare fort! =)

Jag bestämde mig då för att vända och rida tillbaka så jag kunde hämta Nisse med bilen sen och det var lika bra det för stackars gammelmannen Passe hade ont i höger bog som vanligt och haltade ganska mycket. Det märktes ganska tydligt då han var extremt irriterad och slängde med huvudet och var allmänt stel och spattig i kroppen.
Dessutom har nog åldern börjat ta ut sin rätt på synen...Passe som aldrig varit rädd för något hoppar till för minsta lilla, allt och tillochmed inbillade saker är ruskigt farliga! =)

Så idag känner man att man lever igen, iallafall gör rumpan det ganska uppenbart för mig...LoL!!!!

Nä nu ska jag fortsätta gruva mig för hur jag ska fixa denna helgen...
Ha en bra dag mina vänner!
PoK!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Grattis!

Älskade lilla Lilja fyller 1 år idag!!!!
Stooora tjejen, hoppas att det blir en rolig dag för dig gumman, syns sen!
Moster älskar dig!!!



och eftersom jag är värdelös på att baka så skickar jag här en värdig tårta till mosters prinsessa! Puss gumman!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Feber...

Ja så blev det med den barnfria kvällen, jag drog på mig feber och orkade inte göra ett skvatt.
Somnade på soffan och vaknade på densamma kl 8 imorse med mörbultad kropp.
Febern stiger idag fastän jag tagit min dagliga coktail av piller, svettas som en gris inifrån och mår allmänt dåligt.
Idag kommer dessutom lilla energiknippet Pontus hem, och som bekant brukar han kräva sin beskärda del av uppmärksamhet så jag har inte tid att vara sjuk....

Lånade hem ett Wii igår för att testa och jag måste faktiskt erkänna att det var nog inget för mig. Det enda som var kul var sportspelen men jag fick skitont i mina handleder av alla rörelser och att spela vanliga spel med dom handkontrollerna var inge roligt alls. Så ska man ha ett Wii innebär det att man måste inhandla sjutusen olika kontroller för att få bästa spelarglädjen...nej, Wii går bort!

Vill dock fortfarande ha en ny telefon och en moppe...

Ha en bra dag i solen, jag ska ligga inne...
Puss

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej hallå...

Har kommit på efterkälken med bloggandet på sistone och det får man ju veta såklart.

Idag ska vi ha barnledigt men inga direkta planer uppgjorda.
Nisse kom nyss upp och sa att han kände sig lite risig, det skulle väl vara typiskt om han blev sjuk nu då.
Vi hade iallafall eventuellt tänkt att vi skulle och spela lång-korthåls-golf idag, osett hur det blir med det dock.
Banan kryllar av myror och min sving är inte den bästa, helt ärligt så kan jag inte svinga alls, än mindre sikta.
Men förra gången vi var iväg så fick jag bestämma och då blev det minigolf så jagg har lovat att ge långgolf en chans för Nisses skull.

Ikväll är vi medbjudna på badtunnefest hos Carina och Flen men det lät inte som att Nisse var så sugen på det...jag är lite partysugen faktiskt men min fru är ju sjuk och ska vara nykter, någotsålunda iallafall, och det är som inte samma sak utan henne. Sen så är det ganska mycket fester här framöver, en massa födelsedagar och annat inplanerat så jag måste välja mina tillfällen. Kan ju inte vara borta vareviga helg.

Mina tankar har efter Ville-historian fastnat i teknikens värld...efter vi lämnat tillbaka Ville så fick jag ett enormt köpsug, kalla det att fylla tomrummet men det skiter jag i.
Just nu vill jag ha både en EU-moppe, ett Wii och en ny mobiltelefon. Inte vilken mobil som helst heller...Nokia N97, Samsung Omnia HD eller IPhone 3Gs...pris mellan 6-12000...puh!
Jag är nog lite som en kille när det gäller tekniska prylar, skulle hellre lägga pengar på det än på kläder tex.
En ny större TV skulle inte heller sitta fel, eller ev. en projektor...
Money please!!!!!!!!!!!

Nä nu har jag uppdaterat iallafall och som vanligt så var det inte så mycket att skriva om.
Ha en bra dag och helg!
Puss på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Till Berit

Hej!
Jag vet inte vem du är eller om du läser min blogg regelbundet men jag ville ända tacka för ditt förslag omän jag inte tror att det skulle funka på Nisse då han inte bara har allergin utan en jättekraftig astma och det är den som är värst för honom.
Att det kliar lite i ögonen eller att det kliar då hundar slickar på han kan han hantera men andningen är värre och det går inte att göra så mycket åt.
Men tack igen för ditt förslag och för kommentaren!
MvH. Monika

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

BLÄ

Som de flesta vet så blev vi tvugna att lämna tillbaka lilla Vilde Ville...
Sorgen är tung och saknaden är stor inte bara för mig utan för hela familjen.

Det var ett rent helvete att lämna honom igår då han bara ville upp i famnen igen och inte alls ville bli lämnad där bland alla andra vovvar...usch! Stackarn!

Både jag och Nisse har in i det längsta hoppats att svärmor skulle ändra sig och hoppet finns fortfarande kvar, kanske mest hos Nisse faktiskt, att hon ska inse hur tomt det blev utan honom och vilja ha tillbaka han.
Jag tror inte det och vill inte längre hoppas på något. Känns som att man blivit nog uttömd på tårar och energi för att våga nå mer.

Igår när vi åkte därifrån sa Nisse: - Jag skulle kunna betala 10 000 kr bara för att han ska få komma till någon som är bra och att han ska få heta Ville!
Gullplutt!!!! ♥

Kurt-Lennart sa iallafall att han hade skrivit upp vad vi hade kallat honom och att han skulle få heta så på stamtavlan, det var lite sött tycker jag!

Ikväll blir det brännboll med alla kära vänner och barn, det ska bli både spännande och kul. Hoppas bara att vädret bestämmer sig för att klarna upp, det behöver inte nödvändigtvis vara sol men inget regnskulle sitta fint iallafall!

Nu ska jag hjälpa Nisse!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()